Yoğurt, yağ, şeker ve vanilyayı en ince ayrıntısına kadar çırpalım.
Karışımdan 3/4 kadeh ayıralım (tamla yarım arası)
Kalan karışımın içine yumurtaları koyup yüksek devirde yeniden çırpalım.
Un ve kabartma tozunu da eleyerek karışıma ekleyelim ve düşük devirde karıştıralım.
Karışımı kalıba döktükten sonradan üstüne şeftalileri dizelim.
Yazın taze şeftali ile inanılmaz oluyor ama ben yazdan dondurduğum şeftalileri çözdürüp kullandım. Şeftali yahut deveci armudu ya da elmayla da yapabilirsiniz.
Evvelden ısıtılmış 170 derece fırında içini çekene dek pişirelim. (takriben 1 saat).
Kekimiz piştikten sonradan sıcakken üzerine ayırdığımız karışımı dökelim.
10-15 dakika dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Sağlık Durumu olsun