Sıcak suya şekeri ilave edip eriyene kadar karıştıralım ve orta ısıda su kaynayana kadar karıştırarak pişirelim.
Su kaynayınca ocaktan alıp soğuması için bir kenara koyalım.
Şerbet hazır olunca şeftalileri yıkayıp ceddelim çekirdeklerini çıkarıp ince ince doğrayalım
Doğradığınız şeftalileri derin bir kaba koyup üzerine limon suyu ve soğuyan şerbeti ilave edelim ve blenderdan geçirerek pürüzsüz bir kıvam alana kadar iyice ezelim.
Bu gizeme de Püre haline gelen karışımın tadına bakarak isteğinize göre limon ve şeker ilave etmesi yaparak karıştırabilirsiniz.
Hazır olan karışımı blenderda rahatlıkla karıştırabileceğiniz bir kaba koyup buzdolabının dondurucu kısmına kaldıralım şeftalili karışımın çoğunluğu buz yakaladığında dondurucudan çıkarıp tekerrür blenderdan geçirelim ve tekerrür dondurucuya kaldıralım.
Şeftalili sorbe tamamen donduğunda 2ci sefer dondurucudan çıkarıp blenderda çekilecek kıvama gelene kadar bekletip tekerrür blenderdan geçirelim ve yeniden dondurucuya kaldıralım.
2 saat sonra bu operasyonu bir kere daha yineleyelim.
Toplamda 3 seferde yaptığımız bu blenderdan geçirme operasyonunu yapmamızın nedeni sorbeyi olabildiğince minik parçalı buzlu bir hale getirerek neşeyle yenilesi bir lezzet ve kıvam ortaya çıkarabilmek.
Sonrasın da yine donan sorbe servise hazır hale gelecektir.
Sorbeyi servis edeceğiniz zaman dondurucudan çıkarıp 5-10 dakika kadar oda ısısında bekletelim.
Sonra kaşık geçecek kıvama gelince ister dondurma külahın da isterseniz servis tabağında dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz sınayacaklara şimdiden afiyet olsun