Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,25
  • EURO
    %0,23
  • ALTIN
    %-0,01
  • BIST
    %0,00
Şeftalili Dondurma

Şeftalili Dondurma

Şeftalili Dondurma Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 – 500 gram doğranmış şeftali
  • 1 koli akışkan krema
  • 1 su kadehi toz şeker
  • 1/2 yarım su kadehi süt
  • 4-5 damla limon suyu

Şeftalili Dondurma Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel şeftalilerin çekirdeğini çıkarıp kabuklarını soyun.
  2. Küp biçiminde doğrayıp donması için derin dondurucuya kaldırın.
  3. Donan şeftalileri dolaptan çıkarıp 5-10 dakika bekletin.
  4. Sonra blendera alıp üzerine 1 su kadehi şeker ilave edin. şeker ölçüyü şeftalinin tadına göre değişkenlik gösterebilir. blenderi çalıştırıp şeftaliler püre haline gelinceye kadar karıştırın.
  5. Üzerine 1 koli akışkan krema ve sütü ilave edip çalıştırmaya devam edin.
  6. Son olarak 4-5 damla limon suyunu da katıp tekerrür karıştırın.
  7. Karışımı kullanacağınız kaba koyup kapağı sarih bir biçimde dondurucuda alın ve 1, 5 -2 saat bekletin.
  8. Sonra dışarı alıp alttan yukarıya doğru karıştırın.
  9. Tekerrür dondurucuya alıp bu operasyonu 2-3 kere yineleyin.
  10. En son kapağını kapatıp tekerrür dondurucuya alın. Bu biçimde 1 gece beklettikten sonra istediğiniz biçimde servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın