İlk evvel şeftalilerin çekirdeğini çıkarıp kabuklarını soyun.
Küp biçiminde doğrayıp donması için derin dondurucuya kaldırın.
Donan şeftalileri dolaptan çıkarıp 5-10 dakika bekletin.
Sonra blendera alıp üzerine 1 su kadehi şeker ilave edin. şeker ölçüyü şeftalinin tadına göre değişkenlik gösterebilir. blenderi çalıştırıp şeftaliler püre haline gelinceye kadar karıştırın.
Üzerine 1 koli akışkan krema ve sütü ilave edip çalıştırmaya devam edin.
Son olarak 4-5 damla limon suyunu da katıp tekerrür karıştırın.
Karışımı kullanacağınız kaba koyup kapağı sarih bir biçimde dondurucuda alın ve 1, 5 -2 saat bekletin.
Sonra dışarı alıp alttan yukarıya doğru karıştırın.
Tekerrür dondurucuya alıp bu operasyonu 2-3 kere yineleyin.
En son kapağını kapatıp tekerrür dondurucuya alın. Bu biçimde 1 gece beklettikten sonra istediğiniz biçimde servis yapın.