Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Şeftalili Dondurma

Şeftalili Dondurma

Şeftalili Dondurma Tarifi İçin malzemeler

  • 8 şeftali
  • 500 g süzme yoğurt
  • 1.5 su kadehi pudra şekeri

Şeftalili Dondurma Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak tarifte kullanacağınız şeftalilerin kabuklarını soyun ve ikiye ufalan. Çekirdeklerini çıkarttıktan sonra kocamanca doğrayın ve bir kasede bekletin.
  • Şeftalilerin üzerine 1 buçuk su kadehi pudra şekeri ve yoğurt ilave edin. Tüm malzemeleri karıştırdıktan sonra blenderdan geçirin.
  • Harcı dondurma kalıplarına paylaştırıp 8 saat süresince dondurucuda dinlendirin. Hazır olduğunda kalıplarından çıkarabilirsiniz.
  • Şeftalili dondurmayı, kek tariflerinin yanında servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Şeftalili Dondurmanın Püf Noktaları Nelerdir?

  • Dilerseniz dondurmayı hazırlarken yoğurt yerine süt kullanabilirsiniz. Manda sütü dondurma tariflerinde en çok kullanılan çeşittir.
  • Kullanacağınız sütü veya yoğurdu bir gece evvelden dinlendirin. Bu sayede daha basit kıvam alacaktır.
  • Tarifteki yoğurdun yağsız ve süzme olmasına dikkat edin. Hazırladığınız dondurmayı derin dondurucuda saklayın.
  • Üst kısmını çikolata ve ahududu sosu ile süsleyebilirsiniz. Tatlıların yanında sunarken fındık parçaları da kullanabilirsiniz.

1 Porsiyon Şeftalili Dondurma Kaç Kaloridir?

  • Standart malzemelerle hazırlanan bir porsiyon dondurma, takribî 200 kaloridir. Hemen hemen aynı kalori bedeliyle sunulan kakaolu dondurma tarifini de deneyebilirsiniz.

    Siz de konuk ağırlarken sunabileceğiniz tatlılar hazırlamak istiyorsanız; dondurmalı tatlı tariflerine göz atarak herkesi kendinize hayran vazgeçebilirsiniz. Beğendiğiniz tarifleri beğendiklerinizle paylaşmayı unutmayın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın