6 adet ufak şeftali – 3 adet büyük şeftali
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı buğday nişastası
½ su kadehi su
50 gr. tereyağı – ufak küp doğranmış, soğuk
50 gr. un
1 yemek kaşığı toz şeker
Dondurma
Bir ufalayıcının içerisine un, toz şeker ve tereyağını ilave edin.
Hafif kocaman parçalar halinde kalana kadar çekin.
Hemen kullanmayacaksanız buzdolabında bekletebilirsiniz.
Şeftalilerinizi kocaman küp doğrayın.
Bir sos tenceresine toz şeker, nişasta ve suyu alıp hafif kıvam alana kadar pişirin.
Nişastalı karışımınız kıvam alınca şeftalileri içerisine alın ve karıştırın.
Hazırladığınız şeftalileri fırın kabınıza yayın ve hazırladığınız crumble ’ı üzerine serpiştirin.
180 derecede evvelden ısıtılmış fırında 30 – 40 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkardığınız crumble ’ınızı dondurmayla süsleyerek servis edin.