Şeftalili Budapeşte Pastası Tarifi İçin malzemeler
- 8 yumurtanın akı
- 500 g toz şeker
- 300 g toz badem
- 2 adet şeftali
Şeftalili Budapeşte pastası kreması için
- 200 ml akışkan krema
- 1 koli krem şanti
- 1 su kadehi soğuk süt
Şeftalili Budapeşte Pastası Nasıl Yapılır?
Şeftalili Budapeşte pastası için malzemeleriniz hazırsa şimdi başlayalım.
- Yumurta aklarını ve şekerin yarısını mikser takviyeyi ile 10 dakika süresince katılaşana kadar çırpın. Kalan şekeri ve toz bademi ilave edip spatula ile tüm malzemeyi birbirine yedirin. Daha sonra bir krema sıkma torbasına aktarıp ucunu geniş olmayacak biçimde kesin.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine, bir köşesinden başlayıp değişik köşesine kadar verev çizgiler halinde ve birbirine paralel olacak biçimde sıkarak tüm tepsiyi bitirin. Evvelden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında, 10-12 dakika pişirip fırından alın.
- Bu arada kremasını hazırlayın. Bunun için akışkan kremayı, toz krem şantiyi ve 1 su kadehi soğuk sütü iyice katılaşana kadar çırpın. Hazırladığınız kremayı buzdolabına alıp bekletin.
- Şeftalileri küp biçiminde doğrayın. Fırında pişmiş olan pasta kekinin üzerine hazırladığınız kremadan spatula ile her tarafına yayın. Hamurun uzun kenarına, üç parmak genişliğinde şeftali dilimlerini dizin ve büyük bir rulo biçiminde sarın. 6 denk porsiyona ufalan. Dilerseniz şeftalili Budapeşte pastasının üzerine kalan kremadan sıkıp şeftali dilimleri ve file Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.
Lif açısından zengin olan kayısı, tok meblağ ve bu sayede zayıflamayı basitleştirir. İçerisinde bulunan A ve C vitaminleri ile kansere karşı çaba eder ve kansere tutulma tehlikesini eksiltir. Ayrıca C vitamini ve likopen gibi antioksidanlar kapsayan kayısı kalp sağlığına gözetir.
Nefis aromalı şeftalili kek tarifi için tıklayın