Hamuru için
Üzeri için
Servis için
Hamuru için, tereyağı ve toz şekeri geniş bir karıştırma kabına alın. Krema kıvamına gelinceye kadar bir mikser takviyesiyle çırpın. Bir tutam kadar tuz, un, yumurta ve kremayı ilave edip pürüzsüz kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurun üzerini streç filmle sarıp buzdolabında iki saat dinlendirin. Üzeri için şeftalileri ince yarım ay formunda doğrayıp geniş bir kaseye alın. Taze zencefil, darı unu ve toz şekeri ilave edip harmanlayın. Dinlenen hamuru bir merdane takviyesiyle ince açın. Kenarları boş kalacak biçimde hamurun ortasına şeftalileri dizin ve kenarlarını üzerine kapatın. Kenar kısımlarına yumurta sarısı sürüp file badem serpin. Evvelden ısıtılmış 200 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.