Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,01
  • EURO
    %0,01
  • ALTIN
    %-0,70
  • BIST
    %0,77
Sebzeli Zeytinyağlı Enginar

Sebzeli Zeytinyağlı Enginar

Sebzeli Zeytinyağlı Enginar Tarifi İçin malzemeler

  • 5 enginar
  • 2 soğan
  • 2 havuç
  • 2 patates
  • 1 su kadehi bezelye
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 su kadehi su
  • Yarım çay kadehi zeytinyağı
  • Tuz

Sebzeli Zeytinyağlı Enginar Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle soğanları ve havuçları küp küp doğrayın ve bir tavaya zeytinyağı ilave edin.
  • Doğradığınız soğan ve havuçları pembeleşinceye kadar zeytinyağında soteleyin.
  • pembeleşen soğanların üzerine toz şeker ilave edin. Bu esnada patates ve enginarları da küp biçiminde doğrayın.
  • Doğranmış patatesleri ve enginarları sotenin içerisine ilave edin.
  • Daha sonra soteye bezelyeyi ve suyu ilave edin. Tuzunu ayarladıktan sonra yarım saat enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Pişen enginarları servis tabağına alın. Üzerine zeytinyağı ve limon suyu gezdirin.
  • Zeytinyağlı enginarı, imali oldukça pratik olan Ankara tava ile beraber servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Sebzeli Zeytinyağlı Enginarın Püf Noktaları Nelerdir?

  • Kullanacağınız sebzelerin olgun ve taze olmasına itina gösterin. 
  • Zeytinyağlı enginarı kısık ateşte az su ile pişirin. Suyunu sürüklediğinde enginarlar yumuşamadıysa azar azar su ilave edebilirsiniz.
  • Zeytinyağlı yemeklerin olmazsa olmazı toz şekerdir. Yemeğin içerisine atılan bir kaşık şeker, enginarın tadını dengeleyerek daha lezzetli bir hal alacaktır.
  • Yemeğin pişmesine yakın tencere ile kapak arasına yağlı kağıt serin. Yemeğiniz soğuyana kadar kağıdı kaldırmayın.
  • Sebzelerin koyu rengini salması için yemeğin içerisine birkaç damla limon suyu ilave etmeyi unutmayın.
  • Vaktiniz varsa sebzeli zeytinyağlı enginar yemeğini bir gece dinlendirin.

1 Porsiyon Sebzeli Zeytinyağlı Enginar Kaç Kaloridir?

  • Sebzeli zeytinyağlı enginarın 100 gramlık bir porsiyonu, takribî 75 kaloridir. Kilo ve şeker hakimiyetini balansta yakalamak isteyenler de enginarı listelerine ilave ederek tüketebilir.

    Hafif ve düşük kalorili zeytinyağlılar sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, pratik bir biçimde hazırlanan zeytinyağlı barbunya tarifine göz atabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın