Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,28
  • EURO
    %0,17
  • ALTIN
    %0,30
  • BIST
    %1,92
Sebzeli Nohut Güveç

Sebzeli Nohut Güveç

Sebzeli Nohut Güveç Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 su kadehi nohut
  • 2 patlıcan
  • 3 salçalık kırmızı biber
  • 5 minik patates
  • 5 arpacık soğan
  • 5 kestane
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı yenibahar

Sos için

  • 1 çorba kaşığı zeytin ezmesi
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 2 domates
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 3~4 tane karabiber
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı

Sebzeli Nohut Güveç Nasıl Yapılır?

  • Nohutları bol suyla yıkayıp bir tencereye alın. Üzerini iki misli geçecek kadar su ilave edin.
  • En az 6 saat suda bekletin. Bol suyla yıkayıp süzün. Bir tencereye alıp 10 dakika haşlayın. Tekerrür süzün.
  • Patlıcanların kabuklarını atayıp dilimleyin ve kararmamaları için tuzlu suda 10 dakika bekletin. Süzüp kurulayın.
  • Arpacı k soğanları ve sarımsakları arının. Patateslerin kabuklarını soyun. Domateslerin kabuklarını atayıp rendeleyin.
  • Biberi arınıp küp biçiminde doğrayın. Kestanelerin kabuklarını atayıp ikiye kesin.
  • Sosu için, zeytin ezmesi, rendelenmiş domates, biber salçası, pulbiber, tane karabiber, yenibahar ve zeytinyağını bir kapta karıştırın.
  • Bir güvece sırasıyla nohut ve sebzleri yerleştirip sosunu dökün. Üzerini geçecek kadar su ilave edin.
  • Kapağı kapalı evvelden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 1.5 saat pişirin. Sıcak servis yapın.

Alternatif olarak, güveçte kuru fasulye tarifini de sınayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın