Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,32
  • EURO
    %-0,24
  • ALTIN
    %0,28
  • BIST
    %-0,11
Sebzeli Kremalı Somon Balığı

Sebzeli Kremalı Somon Balığı

Sebzeli Kremalı Somon Balığı Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet tensiz somon balığı
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Karabiber
  • 1/2 yarım tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 1 adet kuru soğan yemeklik doğranmış
  • 1 diş sarımsak ezilmiş
  • 300 gram buzluk sebze karnabahar, havuç, brokoli
  • 300 gram krema
  • 1 yemek kaşığı labne peynir frischkäse
  • 1 tatlı kaşığı nişasta çeyrek çay kadehi suyla karıştırın
  • 1 tepeleme tatlı kaşığı sebze tozu
  • Karabiber
  • Tuz
  • Biraz muskat
  • Bir tutam dereotu ince kıyılmış

Sebzeli Kremalı Somon Balığı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Sosu için; tereyağ ve akışkan yağını eritin.
  2. Soğanı ve sarımsağı ilave edip kavurun.
  3. Kremayı, labneyi, sebzeleri ve baharatları ilave edip kaynatın.
  4. Kapağını kapatmadan, kaynayınca orta ateşte pişirin. sebzeleri çok yumşatmayın zira fırında da pişecek.
  5. Nişastalı suyu da ilave edip yüksek ateşte kısaca pişirin.
  6. Dereotunu da ilave edin.
  7. Orta boy borcama dökün. benim borcam büyük geldi :-
  8. Üzerine somon balıklarını yerleştirin.
  9. Marine için; baharatları, akışkan yağını ve limon suyunu karıştırıp fırçayla balıkların üzerine sürün.
  10. Evvelden ısıtılmış 200 derece fırında takribî 28 dak. Pişirin.
  11. Fırını kapatın ve 2-3 dak. Fırında dinlendirin.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın