Pırasaları ince doğrayıp tavaya alın. Havucun kabuğunu ceddip rendeleyin ve pırasaya ilave edin. Lahanayı ilave edin.
Üzerine zeytinyağı dolaştırarak orta ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Soğumaya bırakın.
Patates ve pişmiş sebzeleri karıştırın. Tuz, karabiber, kırmızı pul biber, yumurta ve unu ilave edip yoğurun ve 30 dakika buzdolabında bekletin.
Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlak yassı köfteler yapın. Galeta ununa bulayın ve 30 dakika daha buzdolabında bekletin.
Asabi yağda altın rengi oluncaya kadar kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzdürün. Yeşilliklerle süslenmiş tabağa dizerek servis yapın.
Dilerseniz, patlıcan köftesi tarifini de sınayabilirsiniz.