Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,01
  • EURO
    %0,01
  • ALTIN
    %-0,70
  • BIST
    %0,77
Sebzeli Kebap

Sebzeli Kebap

Sebzeli Kebap Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr kuşbaşı et
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 2 soğan
  • 2 sivri biber
  • 3-4 domates
  • 3 patlıcan
  • 1 büyük patates
  • 1 su kadehi sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber

Sebzeli Kebap Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları alacalı atayıp kocaman küpler halinde doğrayın. Tuzlu suda bekletin. Süzüp kağıt havlu ile kurulayın.
  • Patates, domates ve soğanların kabuklarını soyun. Soğan ve domatesleri küp küp kesin. Patates ve biberleri kocaman kocaman doğrayın.
  • Eti tencereye alıp suyunu salıncaya kadar pişirin. Yarım kadeh sıcak su ilave edip suyunu sürükleyene kadar pişirin.
  • Sıvıyağı ilave edip soğan ve biberleri etle beraber kavurun. Domatesi ilave edip karıştırın. Patates, patlıcan, tuz ve karabiber ilave edip kalan sıcak suyu ilave edin. Kısık ateşte pişirin.

Dilerseniz, nefis patlıcan kebabı tarifini de sınayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın