Karabuğdayları yıkayıp suyunu süzdürün. Bir tencerenin içerisine 2 yemek kaşığı kadar tuzlu Tereyağı ’nı alıp eritin ve karabuğdayları aktarın. Birkaç dakika kavurun. Üzerine tuz, karabiber ve su ilave edin. Orta ateşte suyunu sürükleyip, karabuğdaylar yumuşayana kadar pişirin. İyice piştiğinde ocaktan alın ve demlenmeye vazgeçin.
Havucun kabuklarını soyun ve ufak küpler halinde doğrayın. Sivri biber ve kırmızı kapya biberi ince doğrayın. Mantarları da ince ince dilimleyin. Sarımsakların kabuklarını ceddip ezin. Bir tavanın içerisine 1 yemek kaşığı kadar tuzlu Tereyağı ’nı alın ve üzerine havucu, sarımsakları ve biberleri ilave ederek sotelemeye başlayın. Ardından üzerine mantarları alın. Havuç yumuşayıp, tüm sebzeler iyice piştiğinde ocaktan alın. Demlenen karabuğdayların üzerine sebzeleri ilave edin ve karıştırıp servis yapın.