Sebzeli Hindi But Şiş Tarifi İçin malzemeler
- 700 gr hindi but eti
- 150 gr mantar
- 100 gr arpacık soğan
- 3~4 kırmızıbiber
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 2 diş ezilmiş sarımsak
- Yarım yemek kaşığı acı biber salçası
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
Sebzeli Hindi But Şiş Nasıl Yapılır?
- Hindi etlerini kuşbaşı doğrayın. Derin bir kapta zeytinyağı, limon suyu, nar ekşisi, soğan, salça, tuz ve baharatları karıştırın.
- Üzerine etleri, mantarları ve doğradığınız kırmızı biberleri ilave edip harmanlayın. Üzerini streç film ile kapatıp en az 3-4 saat dinlendirin.
- Etleri ve sebzeleri sırayla şişlere dizin. Izgarada veya yağsız tavada pişirin ve sunuma hazırlayın.
- Sebzeli hindi but şişleri, kremalı mantar çorbası ve patates salatası ile servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Sebzeli Hindi But Şiş Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
- Hindi butlarının diri olmasına itina gösterin. Bayatlamış et kullanmayın.
- Tarife başlamadan evvel butları limon ve tuz ile ovuşturun. Ardından bol su ile durulayıp kurumaya bırakın.
- Dinlendirme harekâtını umursamama etmeyin. Hindi eti dinlendikçe lezzeti artacaktır.
- Et yağlı olduğu için, pişirme esnasında akışkan yağ kullanmayın.
1 Porsiyon Sebzeli Hindi But Şiş Kaç Kaloridir?
Sebzeli hindi butların bir porsiyonu, takribî 160 kaloridir. Mineral ambarı olarak öğrenilen bu tarifi, perhiz listelerine ilave edebilirsiniz.
Aile ve dostlarınıza şık bir sofra hazırlamak istiyorsanız, yılbaşı için hindi tarifleri listemizden faydalanabilirsiniz. Meze, salata, ana yemek, tatlı tarifi ve daha aşırısı için yılbaşı yemeklerine göz atmayı unutmayın!