Hamuru için ılık su, maya, tuz ve şekeri bir kapta karıştırın. Maya kabarıncaya kadar 15-20 dakika bekletin. Kinoa ununu geniş bir hamur yoğurma kabına alıp, ortasını havuz gibi açın.
Mayalı syat ilave edin. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edecek şekilde yoğtümörün. Üzerini nemli bir bezle örtüp 30 dakika bekletin.
Mayalanan hamuru tekerrür yoğurup bir merdane dayanağıyla ince açın. Hamuru yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine alın.
Domates sosu için soğan ve sarımsakları ince kıyın. Domatesleri rendeleyin. Zeytinyağını bir tavada ısıtın. Soğan ve sarımsakları hafif soteleyin.
Domatesleri ilave edip 5 dakika pişcerahat. Salçayı ilave edin. 3-4 dakika daha pişcerahat. Ocaktan alıp soğumaya vazgeçin. Soğuyan sosu pizza hamurunun üzerine yayın.
Domates sosun üzerine rendelenmiş mozarella peynirini serpin. Verev doğradığınız kabak, küp doğradığınız biberler ve dilimlenmiş yeşşehir zeytini ilave edin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirip fırından alın. Dilimleyip sıcak servis yapın.
Alternatif olarak klasik sebzeli pizza tarifini de deneyebilirsiniz.