Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi

Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi

En hoş pilav tarifleri içinde yer alan sebzeli bulgur pilavı ile bugün karşınızdayız. Ben bu pilava yaz pilavı da diyorum. Çünkü domates, darı, biber ile başka bir deyişle yaz sebzeleri ile yapılan sebzeli pilav hem çok hoş bir sunuma sahip, hem de çok lezzetli bir pilav tarifi. Bulgur pilavı sıhhat açısından daha çok seçim edilen bir yemektir. Bildiğiniz gibi uzmanlar bu gizemeler pirinç pilavının şekeri süratli bir biçimde çıkardığını ve aniden düşürdüğünü söylemektedir. Tabi şeker hastaları için bu çok büyük bir meseledir.

Ayrıca kapsadığı kalori de fazladır. Dolayısı ile kilo almanız muhtemeldir. Sebzeli bulgurlu pilavı sıhhat açısından çok faydalı olması ile beraber bir hayli lezzeti içinde barındırdığı için oldukça hoştur. İçerisine istediğiniz tüm sebzeleri ilave edebilirsiniz. Bu sizin zevkinize kalmıştır. Biz size standart sebzeli bir bulgur pilavı tarifi vereceğiz. Fakat uygulamada siz başka tatları da ilave edebilirsiniz. Ayrıca konuklarınız ya da komşularınız için bu pilav çok hoş bir jest olacaktır. Müddet kaybetmeden tarifimize geçelim.

Sebzeli Bulgur Pilavı Malzemeleri

—2 yemek kaşığı kadar zeytinyağı
—1 yemek kaşığı tereyağı
—1 adet orta boy soğan
—1 kırmızıbiber
—3 adet çarliston biber
—2 adet orta boy domates
—1 çay kaşığı domates salçası
—Yarım çay kaşığı biber salçası
—Azıcıkçık haşlanmış darı
—1.5 su kadehi kocaman pilavlık bulgur
—3 su kadehi sıcak su
—Çeyrek et bulyon ya da tavuk bulyon
—Yarım çay kaşığı pul biber
—1 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı kurutulmuş nane

Sebzeli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır

—İlk olarak çarliston biberleri ve kırmızı yukardan alta doğruyoruz. Doğrarken içlerindeki beyaz kısımları da arınıyoruz.
—Yukardan alta doğru doğradığımız biberlerimizi şimdi küp küp olacak biçimde tekerrür doğruyoruz.
—Bu sırada pilavı yapacağımız tencerede zeytinyağı ve tereyağını karıştırarak eritiyoruz.
—Daha sonra küp biçiminde doğradığımız soğanları tencerenin içine atıyoruz ve kavuruyoruz.
—Soğanlar pembeleşince içerisine biberler ile birlikte domates salçasını ve biber salçasına ilave ediyoruz ve tekerrür kavurmaya devam ediyoruz.
—2 dakika kadar kavurma harekâtına devam ettikten sonra konserve halindeki haşlanmış darıları süzüp tencereye atıp karıştırıyoruz.
—Bu harekâttan sonra domateslerimizi süratli bir biçimde küp küp doğrayıp tencerenin içine atıp karıştırıyoruz.
—Şimdi gizeme bulgurlara geldi. Bulgurları ayıklayıp iyice yıkadıktan sonra tenceremize atıyoruz ve sebzeler ile beraber karıştırıyoruz.
—1.5 su kadehi bulgur üzerine 3 su kadehi sıcak su atıyoruz. Daha sonra iyice içerideki bulgurları ve sebzeleri karıştırıp çeyrek tavuk ya da et bulyonu da ilave edip baharatlara ilave etmeye geçiyoruz.
—Bulyon kullanmadıysanız pul biber ve kuru nane ile beraber tuz ilave edebilirsiniz.
—Tüm malzemelerimizi ilave ettikten sonra kaynayıncaya kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra da kısık ateşte pişirmeye devam ediyoruz.
—Tabi pilav pişerken ara gizeme pilavı alt üst ederek suyunu iyice sürükletmeye dikkat etmeyi unutmayın.
—Pilav piştikten sonra 5 ya da 10 dakika dinlendiriyoruz. Ve sonunda sebzeli bulgur pilavı servise hazır. Afiyet olsun.

İKİNCİ TARİF:

MALZEMELER

pilavı için:
2 su kadehi bulgur
1 adet kırmızı biber
1 adet soğan
1 adet patates
2 adet biber
1 su kadehi et suyu
1 çorba kaşığı salça
karabiber
tuz
sıvıyağ

eti için:
350 gram kuzu eti
karabiber
sıvıyağ
kekik
tuz

Sebzeli Bulgur Pilavı Yapılışı

Eti tencereye koyup soteleyelim. Pilavı yapmak için tenceremize akışkan yağı dökelim. Üstüne soğanı, biberi, küp küp doğranmış patatesleri ilave edelim.Sonrasında salçayı, közlenmiş kırmızı biberi tuzunu baharatlarını ilave edelim. Üstüne et suyu ilave edip pişirelim. Kek kalıbı veya eş bir kaba eti alıp üstüne pilavı bastırıp ters çevirelim. Sıcak sıcak servis edin.

 

ÜÇÜNCÜ TARİF:

MALZEMELER 4 Şahsiyet

2 su kadehi bulgur
1 adet patates
2 adet biber
1 adet soğan
1 adet kırmızı biber
1 su kadehi et suyu
1 çorba kaşığı salça
karabiber
akışkan yağ
tuz

Eti için lüzumlu malzemeler
350 gram kuzu eti
kara biber
akışkan yağ
azıcık kekik
bir tutam tuz

Sebzeli Bulgur Pilavı Hazırlanışı

Tencereye eti alıp kavurmaya başlayın. Pilavı hazırlamak için tenceremize akışkan yağı koyalım. Üstüne arkası arda soğanı, biberi, küp küp doğranmış patatesleri ve bulguru ilave edelim. Sonra salçayı, közlenmiş kırmızı biberi, tuzunu ve baharatları ilave edelim. Üstüne et suyunu da ilave edip pişirelim. Derin bir kaba pişirdiğimiz eti alıp üstüne pilavı basıp ters biçimde çevirelim. Servis edelim.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın