Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,06
  • EURO
    %0,00
  • ALTIN
    %-0,12
  • BIST
    %-0,27
Sebze Rosto

Sebze Rosto

Sebze Rosto Tarifi İçin malzemeler

  • 4 yemek kaşığı riviera zeytinyağı
  • 2 kabak
  • 2 soğan
  • 4 taze soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 2 dolmalık kırmızı biber
  • 2 dolmalık sarı biber
  • 20 kiraz domates
  • Taze kekik dalları
  • 1 tatlı kaşığı acı sos
  • Tuz
  • Taze çekilmiş karabiber

Sebze Rosto Nasıl Yapılır?

  • Sebzelerin çekirdeklerini arının. Kabakları ortadan ikiye dağılıp uzunlamasına dilimleyin. Biberleri 2 cm genişliğinde dilimleyin. Taze soğanları üç parçaya kesin.
  • Soğanları elma dilimi biçiminde altışar dilime ayırın. Kabukları ceddilmiş sarımsaklar, soğan, biber, kabak ve kiraz domatesleri fırın tepsisine alın.
  • Riviera zeytinyağı, tuz, karabiber ve acı sosu bir kapta çırpın. Sebzelerin üzerine dolaştırarak dökün ve harmanlayın.
  • 200 derece fırında sebzeler yumuşayıp hafifçe kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.

 Sebzenin yanında et kullanmak istiyorsanız, banal rosto tarifine göz atabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın