Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,27
  • EURO
    %0,31
  • ALTIN
    %0,29
  • BIST
    %-0,25
Sataraş

Sataraş

Sataraş Tarifi İçin malzemeler

  • 3-4 patlıcan
  • 3-4 domates
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 3 soğan
  • 8-10 diş sarımsak
  • 4-5 köy biberi
  • 2 kesme şeker
  • 1 kahve fincanı pirinç
  • Tuz

Sataraş Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları alacalı soyun ve kocaman küpler halinde doğrayın. 5-10 dakika tuzlu suda bekletin. Domatesleri kocamanca doğrayın, maydanozları ince kıyıp hazırlayın.
  • Zeytinyağını bir tencereye alıp hafif ısıtın. Soğanları kocaman küpler halinde doğrayıp tencereye ekleyin. Sarımsakları ve kocaman doğradığınız köy biberini ilave edip birkaç dakika soteleyin. Tencerenin kapağını kapatıp birkaç dakika pişcerahat.
  • Doğradığınız patlıcanları, domatesleri, ince kıydığınız maydanozların yarısını ve kesme şekerleri tencereye ilave edin. Birkaç dakika pişirdikten sonra pirinci ve yarım su bardağı sıcak suyu ekleyip tuz ile tatlandırın. Kısık ateşte pişirmeye devam edin. Ocaktan almadan önce kalan maydanozu ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Hevesinize göre ister sıcak, ister soğuk servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın