Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Şarlotka

Şarlotka

Şarlotka Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet oda ısında bekletilmiş yumurta
  • 1 su kadehi toz şeker
  • 1 su kadehi un
  • 4 adet orta boy elma
  • Tarçın

Şarlotka Tarifi Yapılışı

  1. Yumurtaları bir kaba kırarak köpük köpük olana kadar mikserliyoruz.
  2. Daha sonra şekeri 5 seferde ilave ederek hiç ara vermeden mikserlemeye devam ediyoruz.
  3. Son olarak unu yeniden 4-5 sefer de azar azar ilave ederek mikserle çırpmaya devam ediyoruz.
  4. Koyu boza kıvamına geldiğinde çırpma işlemine vazgeçiyoruz.
  5. Ufak boy yuvarlak bir fırın kabına yağlı kâğıt serip bir ölçü tereyağı ile yağlıyoruz.
  6. Üzerine ince dilimler halinde elmalarımızı doğrayıp tarçınla karıştırıyoruz.
  7. Hazırlamış olduğumuz elmaların üzerine hamurumuzu döküp, hamurun elmaların üzerini kaplamasını sağlıyoruz.
  8. 180 derece evvelden ısıtılmış fırında fansız ayarda 40 dakika pişiriyoruz.
  9. Soğuyan kekimizin üzerine pudra şekeri serpip servis yapıyoruz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın