Köfte hamuru için
Sos için
Süslemek için
Lezzet sofralarınız için şahane yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım…
Bulguru bir tepsiye alıp üzerine 1 kadeh ılık su döküp karıştırın.10 dakika bekletin.Elinizi soğuk suyla nemlendirip bulguru 5 dakika yoğurun. Tuz, kimyon, biber salçası ve yumurta ilave edin.Malzemeleri bir birine yedirene kadar karıştırıp yoğurmaya devam edin.Unu ilave edip elinizi arada bir nemlendirerek yumuşak hamur kıvamında olana kadar 10 dakika yoğurun.
Hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın.Köftelerin ortasına parmağınızın ucunu daldırarak çukurlaştırın.
Derin bir tencereyi yarısına kadar suyla doldurun.Tuz serpip kaynatın.Köfteleri ekleyin.15 dakika pişirip su kesinlikle kaynamalı ocaktan alın.Köfteleri kevgirle ayrı bir kaba alın ve haşlama suyunun 2 su kadehi kadarını ayırın.
Sos için, sarımsakları ceddip ezin.Domateslerin kabuğunu ceddip küp biçiminde doğrayın.Zeytin yağını tavada ısıtıp sarımsağı soteleyin.Biber salçası ve domatesi ilave edip karıştırmaya devam edin.Köfteleri ilave edip kısık ateşte birkaç dakika karıştırın.Üzerine ayırdığınız haşlama suyunu döküp 5 dakika pişirin.Köfteleri servis tabağına alın.Üzerine maydanoz ve taze soğan sapı serpiştirip servis yapın.