Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Sarımsak Soslu Turp

Sarımsak Soslu Turp

Sarımsak Soslu Turp Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 büyük boy siyah turp

Sarımsak sosu için

  • 1 baş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 limon
  • 100 gr tulum peyniri
  • 1 su süzme kadehi yoğurt
  • 5 dal nane

Sarımsak Soslu Turp Nasıl Yapılır?

Sarımsağı büyük bir parça alüminyum folyonun üzerine alın. Zeytinyağını üzerine dolaştırıp folyoya sıkıca sarın. 180 derecede ısıtılmış fırında 1 saat pişirin. Yumuşayan sarımsakları kabuğunun içinden çıkarın. Bir kaba alıp iyice ezin. Limon suyu, tulum peyniri, yoğurt ve kıyılmış naneyi ilave edip karıştırın. Siyah turpları iyice yıkayıp kurulayın. Parmak biçiminde parçalar biçiminde kesip yanında sarımsak sosuyla beraber servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın