Malzemeler
Üzeri için
Kabukları ceddilmemiş 20 diş sarımsağı fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine zeytinyağı, tuz ve karabiberi ilave edip alüminyum folyo ile kapatın. Evvelden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında sarımsaklar kahverengi oluncaya kadar pişirin. Tereyağı ile ayçiçeği yağını tencerede ısıtın. Yemeklik doğradığınız soğanı ilave edip soteleyin. Kabukları atanmış 10 diş sarımsağı yemeklik doğrayın ve tencereye ilave edin. Unu ilave edip süratli bir biçimde karıştırın. Suyu ilave ederek karıştırmaya devam edin. Fırından alıp kabuklarını cettiğiniz sarımsakları ilave edin. Kaynayınca el blenderi dayanağıyla pürüzsüz hale getirin ve 5 dakika kaynatın. Ocaktan almaya yakın krema, tuz ve karabiberi ilave edip tahta kaşıkla karıştırın. Çorbayı kaynadıktan 1 dakika sonra kremanın kesilmemesi için ocaktan alın. Üzerine ocakta kızdırdığınız pul biberli yağı dolaştırın ve sıcak servis yapın.
Kış aylarının hoşlanılan öbür çorba tarifleri de ilginize sürükleyebilir: