Malzemeler
Şurup için
Lezzet’in yemek tarifleri gibi tatlı tarifleri de çok alaka görüyor…
Hamur yoğurma kabına unu eleyin. Çırpılmış yumurtalar, tereyağı ve zeytinyağını ilave edip karıştırın. 1 kadeh suyun içine bir tutam tuz ilave edip karıştırın ve bu suyu unlu karışıma azar azar ilave ederek pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini bir bezle örtüp 15 dakika dinlendirin.
Hamuru 3 kere daha yoğurun. Her yoğurmadan sonra 15 dakika dinlendirin. Hamuru 30 santim uzunluğunda silindir biçiminde yuvarlayın ve on bezeye ayırıp 15 dakika daha dinlendirin. Hamur açma tezgahının üzerine bolca nişasta serpin.
Her bezeyi 20 santim büyüklüğünde merdane ile açın ve üstüste dizerek 10 dakika dinlendirin. Her hamuru ince yufka biçiminde çapı 30-35 santim oklava ile nişasta serperek açın. Ayrı bir kapta ceviz içi, pudra şeker ve 1 kahve fincanı suyu karıştırın.
Tereyağını eritip ılıtın ve ilk yufkanın üzerini fırça ile sürün. İkinci yufkayla üzerini tamamen kapatacak biçimde örtün.Yufkanın yarısına kocaman çekilmiş cevizli karışımdan serpin. Oklava desteğiyle sıkıca rulo biçiminde sarıp ortaya doğru iterek büzün.
Büzülmüş yufkayı oklavadan sürükleyip üçe dağılın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Kalan yufkalarıda aynı biçimde hazırlayın. Dizdiğiniz ruloların üzerine kalan tereyağından dolaştırarak döküp susam serpiştirin. 180 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Şeker ve suyu sos tenceresinde şeker iyice eriyip suyu ağırlaşıncaya kadar kaynatın. Limon tuzunu ilave edip bir taşım daha kaynatın. Ocaktan alıp ılınmış tatlının üzerine dolaştırarak dökün. 2 saat beklettikten sonra soğuk servis yapın.