Malzemeler
Üzeri için
Kocaman doğrayıp çekirdeklerini çıkarttığınız dolmalık biberleri alüminyum folyo ile sarın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın. Evvelden ısıtılmış 200 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Közlenen biberleri bir kaseye alıp soğumaya vazgeçin. İnce doğradığınız yabani sarımsak ve ezdiğiniz sarımsağı zeytinyağında 3-4 dakika soteleyip biberlerin üzerine ilave edin. Sebze suyu ve acı sosu ilave edip tuz ve baharatlarla tatlandırın. Pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar blenderden geçirin. Buzdolabında iki saat dinlendirin. Üzerini millete doğradığınız kırmızı kapya biberiyle ile süsleyerek soğuk servis yapın.
İspanya mutfağının meşhur çorbasını sarı domatesle de hazırlayabilirsiniz