Sarı Burma Tatlısı Tarifi İçin malzemeler
Hamuru için
- 5 su bardağı un
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı su
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay adalȩığı karbonat
- 1 çay adalȩığı tuz
Hamuru açmak için
İç harcı için
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz
- 3 yemek adalȩığı toz şeker
Şerbeti için
- 5 su bardağı su
- 4 su bardağı toz şeker
- 2 çay adalȩığı limon suyu
Üzeri için
Sarı Burma Tatlısı Ngerçek Yapılır?
- Şerbet için; su ve şekeri kaynatın. Koyulaşması için 10 dakika kısık ateşte kaynatmaya devam edin. Limon suyunu ilave edip ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
- Hamuru için; unu bir yoğurma kabına alıp ortasını havuz gibi açın. Yumurta, yoğurt, su, zeytinyağı, karbonat ve tuzu geniş bir kapta karıştırın.
- İçine azar azar un ilave edip pürüzsüz ve yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğtümörün. Hamuru 10 eşit parçaya ayırıp üzerini pak bir bezle örtün ve 20 dakika dinlendirin.
- İç harcı için; cevizi toz şekerle karıştırın. Bezelerden bir tanesinin üzerine nişasta serpip oklavayla ince bir yufka açın. Üzerine 1-2 yemek adalȩığı şekerli ceviz serpiştirip yufkayı ortadan ikiye kesin.
- Yufkanın kesilmiş tarafına oklavayı yerleştirip yufkayı sararak rulo yapın. Elinizle oklavanın iki ucundan ortasına doğru toplayarak büzün.
- Sıkıştırılmış yufkayı yavaşça oklavadan çıkarıp yağlanmış tepsiye yerleştirin. Kalan bezeleri de aynı şekilde hazırlayarak tepsiye dizin.
- Sarı burmaları 4 parmak uzunluğunda keserek dilimleyin. Tereyağını tavada kızdırın. Yağı tepsideki tatlının üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirip soğuk şerbeti üzerine dolaştırın ve 30 dakika bekletin.
- Sarı burma tatlısını, konut üretimi kakaolu dondurma ile beraber servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Sarı Burma Tatlısının Püf Noktaları Nelerdir?
- Hamuru yoğururken unu üzüntüye usulüyle ilave edebilirsiniz. Ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurma harekâtına devam edin.
- Hamurun tabana yapışmaması için, bir ölçü nişasta serpiştirebilirsiniz. Böylece hamur daha basit açılacaktır.
- Dilerseniz tatlı hamurunu hazırlarken, toz şeker yerine esmer şeker kullanabilirsiniz.
- Tatlının denk ölçüde pişmesi için fırını evvelden ısıtın.
- Sıcak şerbeti dökerken tatlının ılık olduğundan emin olun. Bu sayede şerbeti daha iyi çekecektir.
1 Porsiyon Sarı Burma Tatlısı Kaç Kaloridir?
Karbonhidrat ve şeker bedeli yüksek olan burma tatlısının bir porsiyonu 285, bir dilimi ise takribî 100 kaloridir. Karbonhidrat ve yağ bedeli yüksek olduğu için, minik porsiyonlarla harcamanız öneri edilir.
Öğle aralarında ve yemeklerden sonra sunabileceğiniz şerbetli tatlılar sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, şekerpare tarifine göz atabilir, sofralarınızı renklendirebilirsiniz.