Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Sarayın Nohut Çorbası

Sarayın Nohut Çorbası

Sarayın Nohut Çorbası Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr. nohut
  • 6 su bardağı sebze suyu
  • 1 tutam tuz Üzerine dolaştırmak için Porsiyon başına
  • 1 tatlı kaşığı kaymak
  • 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı veya 2 yemek kaşığı kızdırılmış tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Sarayın Nohut Çorbası Nasıl Yapılır?

Akşamdan nemlendirilmiş nohutları bol suyla iyice pişirin. Kabuklarını soyun; gerekirse öğütücüden geçirirken et suyu veya kendi suyuyla yumuşatarak pütürsüz hale getirin. Tavuk veya et suyuyla karıştırın tarifte belirtilenden daha fazla su gerekirse ilave edin, tuz ilave edin. Servisten evvel kaynatın ve kıvamı çok yoğun olmayacak hale gelince tabaklara paylaştırın. Üzerine tarçın serpip, tereyağı, kaymak veya zeytinyağı dolaştırarak servis yapın.

Pratik ve lezzetli nohut çorbası tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Püf Noktası: Bu çorba bilave ettikçe koyulaştığından, daha suluca kıvamdayken servis yapmakta fayda var. Bu tarif, “nohut çorbası” ismiyle 18. ve 19. asırlarda yazılmış hemen hemen bütün yemek risalelerinde bulunan tarifin yorumudur…

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın