Akşamdan nemlendirilmiş nohutları bol suyla iyice pişirin. Kabuklarını soyun; gerekirse öğütücüden geçirirken et suyu veya kendi suyuyla yumuşatarak pütürsüz hale getirin. Tavuk veya et suyuyla karıştırın tarifte belirtilenden daha fazla su gerekirse ilave edin, tuz ilave edin. Servisten evvel kaynatın ve kıvamı çok yoğun olmayacak hale gelince tabaklara paylaştırın. Üzerine tarçın serpip, tereyağı, kaymak veya zeytinyağı dolaştırarak servis yapın.
Pratik ve lezzetli nohut çorbası tarifine buradan ulaşabilirsiniz.
Püf Noktası: Bu çorba bilave ettikçe koyulaştığından, daha suluca kıvamdayken servis yapmakta fayda var. Bu tarif, “nohut çorbası” ismiyle 18. ve 19. asırlarda yazılmış hemen hemen bütün yemek risalelerinde bulunan tarifin yorumudur…