Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Saray Tatlısı

Saray Tatlısı

Saray Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 koli şekerli vanilin
  • 1 koli kabartma tozu
  • 5 yumurta
  • 1 su kadehi toz şeker
  • 1.5 su kadehi un

Ara dolgusu için

  • 1 koli vanilya
  • 2 koli krem şanti
  • 1.5 su kadehi süt

Şerbeti için

  • 2 su kadehi toz şeker
  • 3 su kadehi su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Üzeri için

  • Hindistan cevizi

Saray Tatlısı Nasıl Yapılır?

Yumurtalarla şekeri çırpma teliyle çırpın mikser kullanmayın. Un, kabartma tozu ve şekerli vanilini ilave ederek çırpmaya devam edin. Kare fırın kabını yağlayıp unlayın. Hamuru aktarıp evvelden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika pişirin. Ilınmaya vazgeçin. Ilınan keki enine ortadan ikiye kesin. Süt, krem şanti ve vanilyayı çırpın. Karışımı enine ikiye kestiğiniz kekin bir parçasının üzerine yayın. Öbür keki üzerine kapatın. Şerbeti için, şeker, su ve limon suyunu kaynatıp soğumaya vazgeçin. Tatlının üzerine şerbeti dolaştırın. Üzerine bol Hindistan cevizi serpip servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın