1 su bardağından bir parmak beceriksiz soğuk süt
1 poşet krem şanti
200 gram hindistan cevizi
Saray Ssimgesi Tarifi Yapılışı
Tepsimizin tabanını katı yağ ile yağlayalım.
Üzerine bolca ve eşitçe hindistan cevizi serpelim ve beklemeye alalım hindistan cevizini bol dökmeye itina gösterin.
Tatlımız için; sütü tencereye alıp üzerine unu ilave edelim ve çırpıcı ile iyice çırpalım.
Üzerine şekeri ilave edip tekerrür karıştıralım.
Daha sonra tencereyi ocağa alıp orta ateşte hiç ara vermeden sürekli karıştırarak kıvam alana dek pişirelim. Koyulaşmaya başlayınca altını kısalım.
1-2 dakikada koyu kıvama gelen muhallebiyi ocaktan indirip içine vanilya ve tereyağını katıp süratle karıştıralım.
Yağ eriyince hemen blendırdan karışımı çekelim. Ve tepsiye usulca dökelim.
Bir adalȩık art ile yavaşça yayarak düzleştirelim. Sonra 1 saatliğine buzdolabına kaldıralım.
Tekerrür 1 saatliğine buzdolabına kaldıralım. Soğuyup dinlenmiş tatlıyı tepsinin bütün ortasından artı olacak şekilde keselim.
Daha sonra tepsinin sağından üç, solundan üç, dilim olacak şekilde tekerrür keselim.
Toplamda 12 dilim sarma çıkmış oluyor.
Bir spatula ile tepsi kenarlarından tatlıyı hafif kaldırdıktan sonra elimizle yakalayıp kendi çevresinde dolayarak saralım üzerlerine tepside aşırılık kalan hindistan cevizinden serpelim ve servis tabağına alalım.Afiyet olsun :.