Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Saray Sarması

Saray Sarması

Saray Sarması Tarifi İçin malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 dolu dolu yemek kaşığı kakao
  • 1 kutu vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağ veya margarin

İç Dolgusu İçin

  • 1 kutu krem şanti
  • 1 çay bardağı soğuk süt koyu kıvam istemeyenler 1 su bardağı soğuk süt kullanabilir

Dış Tabakayı İçin

  • 2 su bardağı hindistan cevizi

Saray Sarması Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak derin bir tencereye süt ve şeker koyulur. Üzerine elekten geçirilen un ve kakao ilave edilerek iyice karıştırılır. Un ve kakaonun elenmesi muhallebinin kıvamının pürüzsüz olmasına destekçi olacaktır.
  • Kısık ateşte devamlı karıştırılarak pişirilir. Dibinin yakalamaması ve kıvamın düzgün olması için devamlı karıştırmak önemli.
  • Koyulaşıp muhallebi kıvamına gelen karışım 2 dakika kaynatılarak ocaktan alınır.
  • İçerisine tereyağ ve vanilya ilave edilir. Böylece aroma katılmış olur.
  • Ocaktan alınan muhallebinin daha pürüzsüz bir kıvamda olması için 5 dakika mikser ile çırpılır.
  • Büyük brey fırın tepsisine 2 bardak hindistan cevizi serpilir. Tepside sarih kalmayacak biçimde tüm tabana dağılır.
  • Üzerine sıcak muhallebi dökülerek dağılır. Her yeri denk olacak biçimde spatula desteğiyle düzleştirilir.
  • Tepsiye dağılan muhallebi soğumaya bırakılır 1 saat kadar dolapta bilave ettirilirse daha hoş kıvam alır
  • 1 çay bardağı soğuk süt ile çırpılan krem şanti, dinlendirilen muhallebinin üzerine her yerine denk biçimde dağılır.
  • Buzdolabına kaldırılarak 2-3 saat dinlendirilir. İyice dinlendikten sonra uzunlamasına ortadan 2 ’ye kesilir. Kalan bvefatlar enine dilimlere ayrılır.
  • Daha sonra rulo biçiminde sarılıp, servis tabağına alınır.
  • Hem biçimiyle hem lezzetiyle etkileyici bir tatlı olan saray sarması çok hafif bir lezzettir.
  • Dilerseniz, bütün kıvamında saray sarmasını konut üretimi çikolata sosu ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Kırılmadan Sarılan Saray Sarmasının Püf Noktaları Nelerdir?

  • Kullanacağınız tepsinin orta kalınlıkta olmasına özen gösterin. Bu sayede kremanın kıvamını daha iyi tutturabilirsiniz.
  • Kremada topaklanmalar olursa, bir kere mikserden geçirin.
  • Kremayı tepsiye sıcakken dökün. Ve kaşığın tersi ile pürüzsüz bir biçimde yayın.
  • Saray sarmasını rulo haline servis etmeden evvel getirin. Aksi takdirde bilave ettikçe çatlamalar oluşacaktır.
  • Sarmanın hindistan cevizini en son ilave edin. Böylece içine karışmadan daha hoş bir görünüm elde edebilirsiniz.

1 Porsiyon Saray Sarması Kaç Kaloridir?

Orta boyutlarda bir adet saray sarması, takribî 250 kaloridir. Şeker bedeli yüksek olduğu için, kilo hakimiyetinde olanların ve diyabet hastalarının miktarlı bir biçimde harcaması önerilir.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın