Bir tencerede şeker, su ve 1 tatlı kaşığı limon suyunu kaynatın. şerbet kıvamına gelince ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Unu geniş bir kaba eleyin. Tuzu ilave edip harmanlayın ve ortasını havuz biçiminde açın. şeker ve kuru mayayı yarım su kadehi suya ilave edip karıştırarak eritin.
Karışımı kaptaki unun ortasına dökün. Kenardaki unla üstünü örtün ve bir zaman bekletin. Aynı kaba kalan ılık su, zeytinyağı ve yumurtayı ilave edip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
Üstünü bir bezle örtüp ılık bir yerde hamur kabarıncaya kadar takribî 45 dakika bekletin.
Kızartma tenceresinde zeytinyağını ısıtın. Hamurdan lokma büyüklüğünde parçalar koparıp yağa atın. Pembeleşinceye kadar kızartın.
Kızaran hamurları sıcakken soğuk şerbetin içine atın. şerbeti iyice sürükleyip dibe çökene kadar bekletip servis tabağına alın. Üzerine rendelenmiş hindistancevizi serpip sade veya kaymakla servis yapın.
Merasimlerin bırakılmazı haline gelen banal lokma tatlısına buradan göz atabilirsiniz.