Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,01
  • EURO
    %0,31
  • ALTIN
    %0,04
  • BIST
    %0,92
Sandviç Kurabiye ve Hindistan cevizli toplar

Sandviç Kurabiye ve Hindistan cevizli toplar

Sandviç kurabiyeyi aylar evvel Rabia’ya gittiğimde yemiştim. Basmakalıpta çikolatayı çok hoşlanmama karşın çikolatalı kurabiye ve keki pek seçim etmem. Ama bu kurabiyeyi Rabia’da yiyince o kadar çok hoşlandım ki oğlumun doğum gününe de kesinlikle yapmalıyım diye düşünmüştüm. Doğum gününden 1 hafta evvel sınamasını yaptım ertesi hafta da doğum gününe hazırlayıp Rabia gibi kenarlarını fıstıkla süsledim, daha cazibeli oldu.

Hindistan cevizli topları da Kibele’de gördüm. Çok pratik ve lezzetli olacağına emin olduğum bir reçete olunca hemen çıktısını aldım. Öteki kurabiyelerin pişmesini beklediğim sırada oğlumunda yeni uyanma mahmurluğundan istifade o beni izlerken bu pratik atıştırmalığı hazırladım. Ama ne yazık ki tek yumurta kaldığından yarım miktar oldu. Daha sonra üzerine çikolatalı sos yapıp dökmekti hedefim ama fırsat olmadı. Bu biçimde de hoştu, öneri ederim.

Hindistan cevizli toplar
Malzemeler

  • 2 su kadehi hindistan cevizi
  • 2 yumurta akı
  • 1/2 su kadehi toz şeker
  • 1,5 y.k. limon kabuğu rendesi

Hazırlanması

  • Tüm malzemeyi evvel mikserle çırpın, sonra elinizle yoğurup cevizden ufak biçim verin
  • 180 derece fırında 10 dk kadar beyaz kalacak biçimde pişirin ben azıcık fazla kaçırmışım

Sandviç Kurabiye

Malzemeler

  • 175 gr. un
  • 50 gr kakao ben daha az kullandım
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 150 gr şeker
  • 150 gr margarin oda ısısında beklemiş
  • 1 yumurta
  • bir tutam tuz

Kreması için; yarım koli 100 ml süt kreması ile 1 y.k. pudra şekeri mikserle çırpılır

Hazırlanması

  • Yumurta, şeker, yağı elimle karıştırın.
  • Arkasından öteki malzemeleri ilave edip, yoğurun.
  • Hamuru 10-15 dakika dinlendirin.
  • Hamurdan büyük parçalar koparıp ve mardane ile açtın hamur kabardığı için kalın açmayın.
  • Yuvarlak kurabiye kalıbı ile veya su kadeh ile kestin.
  • Bıçağın ucunu kullanarak tabandan kaldırıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  • 190 C fırında 10 dakika pişirin- fırından çıktığında yumuşak oluyor, bu müddeti geçmeyin-
  • Soğuttuktan sonra arasına kremasını sürdün dilerseniz kenarlarından taşırıp fıstığa bulayıp buzdolabında bekletin.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın