San Sebastian Cheesecake Yanık Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler
36 gram 4 yemek kaşığı un
1/2 yarım kutu vanilya
500 ml 2 su kadehi krema oda sıcaklığında
1000g beyaz krem peynir oda sıcaklığında
6 adet yumurta oda sıcaklığında
300g 1.5 su kadehi toz şeker
Muhtelif meyveler
Meyve sosları vb.
San Sebastian Cheesecake Yanık Cheesecake Tarifi Yapılışı
Şeker ve krem peyniri iyice karışana dek 1-2 dakika çırpın. netlikle mikser kullanmayın aksi halde çatlamalar olacaktır.
Daha sonra yumurtaları teker teker ilave ederek çırpın. her yumurta ilavesinde karışana dek çırpmanız yeterlidir.
Vanilyayı da ilave ederek azıcık daha karıştırın.
Kremayı da ilave ederek harmanlanana dek ez fazla 1 dk karıştırın.
Son olarak unu da her bir yemek kaşığı ilavesinden sonra çırpacak biçimde ilave edip karıştırın.
Kelepçeli kalıbınızın ben 24 cm ’lik kullandım içini ve kenarlarını yumuşamış tereyağ veya margarinle hoşça yağlayın.
Kalıptan dışarı azıcık taşacak biçimde yağlı kağıdınızı hafif kesin ve içine oturtun.
Tekerrür yumuşak yağ ile kenarlarını ve içini yağlayın.
Karışımı kalıbınıza dökün ve 200 derecede evvelden ısıtılmış fırında 50-55 dakika pişirin. üzerindeki yanıklık vaziyetine göre artırıp eksiltebilirsiniz.
En ehemmiyetli nokta: piştiğine emin olduktan sonra fırının kapağı kapalı kalsın ve 30 dakika içinde bekletin. Sonra fırın kapağını yarım açın ve 30 dakika da bu biçimde bekletin.
En son fırından çıkartın ve oda sıcaklığında soğuyana dek bekleyip buzdolabına koyun.
Tercihen bir gün sonra kalıptan ve yağlı kağıttan çıkartarak tadına varabilirsiniz.
Üzerine dilediğiniz bir sos, meyve ile veya sade biçimde servis edebilirsiniz.