1 kilo taze peynir (markette kutuda sırık taze peynir olarak satılıyor, biz içim marka kullandım)
San Sebastian Tarifi Yapılışı
Öncelikle 26 cmlik kek kalıbının her yeri tereyağ ile güzelce yağlanır.
Fırın kağıdı kek kalıbının içine yerleştirilir.
Öncelikle 6 adet yumurta mikser ile köpük köpük olana değin çırpılır.
sonradan şeker eklenir ve karışım bembeyaz olana değin uzun zaman çırpılmaya devam edilir.
daha sonra diğer malzemeler tek tek eklenir ve karışım türdeş olana dek çırpılır. Harç kek kalıbına dökülür. Hava kabarcıkları kürdan ile patlatılır.
Önceden ısıtılmış 220 derece fırının en altına koyulur ve üzeri ayrıntılarıyla pişene dek pişirilir. Takriben 30-40 dakika aralarında pişmiş olacaktır.
Fırından çıkardığımız san sebastian sallandıkça üzeri bıngıl bıngıl hareket ediyor üzüntü etmeyin, oda ısısına gelince buzdolabına kaldırılır ve 1 gece dinlendirildikten sonra servis edilir.
Ben benmari usulü erittiğim çikolata ile servis ettim, siz açlık ederseniz frambuazlı sos ilede ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun 😋