Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,20
  • EURO
    %1,18
  • ALTIN
    %-2,60
  • BIST
    %1,15
Samsa Tatlısı

Samsa Tatlısı

Samsa Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

  • 200 gr milföy hamuru
  • Yarım su bardağı toz badem
  • 2 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 yumurta akı 

Şerbet için:

  • 3.5 kahve fincanı toz şeker
  • 2 çay bardağı su
  • Yarım limon

Samsa Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • Bir kapta badem, şeker ve yumurta akını karıştırın. Milföy hamurunu 2 mm kalınlığında açıp hazırladığınız bademli karışımı ortasına uzunlamasına yayın.
  • Hamuru rulo biçiminde sarıp bir tepsiye alın ve 45 dakika dinlendirin. Ufak parçalar halinde kesip evvelden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin.
  • Bir tencerede şeker, su ve limonu kaynatıp şerbet hazırlayın. Fırından aldığınız sıcak hamurun üzerine sıcak şerbeti dolaştırarak dökün.
  • Tatlı şurubu çekince ılık ya da soğuk olarak servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Özel günlerde sunabileceğiniz yeni tarifler arıyorsanız, şerbetli tatlılara göz atabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın