Şam Tatlısı /Şambala Tatlısı Pekmezli Tarifi İçin Malzemeler
2,5 su bardağı su
2,5 su bardağı tozşeker öncelikle şerbeti hazırlayıp soğumaya vazgeçin
Yarım kilogram irmik
1 buçuk çay bardağı toz şeker
1 su bardağı su
Tarçın
2 çorba kaşığı ayçiçek yağı
Cevizarasına isteğe bağlı serpiştirebilirsiniz
Yarım koli karbonat veya 1 çay kaşığı
2 çorba kasığı pekmez tepsi tabanı için
Tepsi yağlamak için çok az miktarda margarin veya tereyağı
2 çorba kaşığı pekmez
1 çay bardağı yer fıstığı
Şam Tatlısı /Şambala Tatlısı Pekmezli Tarifi Nasıl Yapılır?
Öncelikle tatlıyı yapacağınız tepsiyi margarin ile yağlayın ve ardından yumurta fırçası ile pekmez sürün tepsi tabanına.
Derin kap içinde şeker, irmik ve karbonat spatula ile karıştırılır ve üzerine 1 su bardağı suyu ve 2 çorba kaşığı ayçiçek yağı karıştırarak ilave edilir. katı bir kıvamı olacak.
Ardından iç harcın yarısını evvelden yağladığınız tepsiye yayın ve tarçını süzgeç desteğiyle ilk kat hamurun üzerine serpiştirintutkuya göre vurulmuş ceviz içi de tarçınla birlikte serpebilirsiniz.
Ardından ikinci hamuru da tarçınladığınız hamurun üzerine yayın.
Tekrardan yumurta fırçası ile pekmezi hamurun en üstüne sürün ve arkası arda gelecek biçimde yer fıstıklarını dizin.
Paralelkenar biçiminde dilimlere ayırın ve üzeri koyu bir görüntü alana dek 180 derecede pişirin. benim fırınım 180 derecede 35 dakikada pişirdi.
Fırından çıkardığınız kekin üzerine yavaş yavaş ılık kıvamdaki şerbeti dökün ve 1 saat kadar dinlendirin.