Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,25
  • EURO
    %-0,54
  • ALTIN
    %1,52
  • BIST
    %0,94
Şam Tatlısı

Şam Tatlısı

Bu tatlı Gaziantep’de hali hazırda sırçalı el otomobillerinde satılır. Bu usul çok sıhhatli görünmüyor ama ben çocukluğumda eniştemin dükkan komşusundan tepsisi ile satın aldığı bu tatlıyı çok beğenirdim. Şimdi işyerindeki aşçımız Kadir ağabey yapıyor arada. Benim işyerinde çıkan gözde tatlarımdan. Bilmiyorum çocukluğumun tadı olduğu için mi yoksa tatlı ile aram iyi olduğu için mi ama arada yemeyince arar hale geldiğimden tarifi alıp konutta denedim.

Malzemeler:

  • 1 yumurta
  • 1 su kadehi toz şeker
  • 3/4 su kadehi sıvıyağ
  • 3/4 su kadehi süt
  • 1/2 çay kadehi pekmez
  • 1 çay kadehi un
  • 500 gr. irmik
  • 1 koli kabartma tozu

Şerbeti için:

  • 3 su kadehi şeker
  • 2,5 su kadehi su
  • Çeyrek limon

Hazırlanması:

  • Yağ, yumurta ve şekeri mikserle çırpın
  • Üzerine süt ve pekmezi ilave edip çırpmaya devam edin
  • Un, irmik ve kabartma tozunu ilave edip karıştırdıktan sonra yağladığınız bir fırın tepsisine dökün kıvamı kek kıvamında olacak. Şayet koyu olursa azıcık sütle inceltebilirsiniz
  • 180 derece ısıtılmış fırında pişirinben bayağı fırın tepsisinde pişirdim ama mini fırın tepsisi daha iyi olacaktır bu miktara
  • Keki pişerken şerbet için şeker, su ve limonu bir tencere alıp ateşe koyun
  • Kaynamaya başladıktan takribî 10 dk sonra altını kapatın.
  • 2 dk bekletip ilk sıcaklığını atan şerbeti fırında çıkıp ılımış kekin üzerine gezdirin.
  • Soğuduktan sonra dilimleyip süsleyerek servis edin.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Etiketler:
Şam Tatlısı
Önceki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın