200 g bitter çikolata Vişne tanelerini kaplamak için
Taze nane yaprakları Tercihen çok ufak yapraklı olandan
4 tatlı kaşığı kakao Üzerini süslemek için
Salepli Pratik Tiramisu Nasıl Yapılır?
Öncelikle çikolatayı benmari usulü eritin.
Buzluktan çıkarıp oda sıcaklığında suyunu süzdüğünüz vişne tanelerini itinayla çikolataya batırın. Yağlı kağıt üzerine alarak donmasını sağlayın.
Sütü, yumurta sarılarını, salebi, şekeri ve unu tencereye alıp çırpın. Kısık ateşte, kesintisiz karıştırarak yoğun bir kıvam elde edene dek pişirin. Ocaktan alın. İyice çırpılmış labneyi ve tereyağını ilave edin. Tekerrür karıştırın.
Tiramisuyu hazırlamaya kremadan başlayın. İlk olarak yumurta ve şekeri ayrı bir kapta karıştırdıktan sonra, sütü ocağa alın ve kalan malzemelerle karıştırın.
Tiramisu imalinde en ehemmiyetli noktalardan bkocaman da labne peyniridir. Kremayı ocaktan almadan bir dakika evvel labne peynirini ilave edebilirsiniz.
Peyniri ilave ettikten sonra karıştırıp ocağı kapatın. Ardından bir kere mikserden geçirin.
Kek ve kremayı hazırladıktan sonra değişik kaplarda soğumaya bırakın. Tiramisuyu hazırlamak için kekin ve kremanın tamamen soğumuş olması gerekir.
Vaktiniz varsa, hazırladığınız tiramisunun üzerini streç ile örterek 5 6 saat buzdolabında dinlendirin.
1 Porsiyon Salepli Pratik Tiramisu Kaç Kaloridir?
Salepli pratik tiramisunun bir porsiyonu, takribî 225 kaloridir. İçerisinde karbonhidrat ve şeker bulunduğu için miktarlı harcanması önerilir. Dilerseniz, kakao aromalı kolay tiramisu tarifini seçim edin.