Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Salepli Dondurma

Salepli Dondurma

Salepli Dondurma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 yemek kaşığı toz salep
  • 2 su kadehi toz şeker

Salepli Dondurma Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. 1 litre süte muhtemelse taze organik süte, 2 kadeh toz şeker, 1 yemek kaşığı toz salep ilave edin. Dondurmalık salepleri, aktarlarda bulabilirsiniz.
  2. Ardından salebi ve şekeri orta ateşte, el blenderı ile şeker eriyene kadar kaynatın.
  3. Sonra oda sıcaklığına düşmesi için, bir kenara vazgeçin. 2 saatte oda sıcaklığına erişecektir.
  4. Oda sıcaklığına eriştikten sonra, bir kere daha el blenderınızla çırpıp, üzeri kapatın ve derin dondurucuya yerleştirin.
  5. Dondurmanız hazır olana, karıştıramayacağınız hale gelene kadar, yarım saatte bir el mikseri ile 2 dakika karıştırın. Toplamda 6-7 kez, bu operasyonu yapmak gerekiyor. Bu esnada salep taneleri, soğukla kendilerini bulup açılacaklar.
  6. Uzayan, nefis dondurmanız hazır

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın