Üzerini süslemek için
Yapılışı
Büyük bir tencerenin içine, içilmeye hazır salebi, suyu ve toz şekeri koyun. Üzerine 1 su bardağı suyla iyice ezip karıştırdığınız nişastayı ekleyin. Sonra ocağın altını orta ısıya getirip bir tahta kaşıkla sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişirin.
Salepli karışım kaynamaya başladığında hemen haşlanmış aşurelik buğday ve kuru fasulyeyi tencerenin içine aktarın. Diğer tarafta iyice yıkanmış pirinç ve bulguru da ilave edip pişmeye bırakın. Pirinçler iyice uzayıp yumuşayınca ocağın altını kapatarak tenceredeki karışımı ılımaya bırakın.
Tatlınız soğurken kaseleri hazırlayın. Ilınan salepli aşureyi kaselere paylaştırıp üzerine pekmez damlatarak dövülmüş ceviz serpiştirin ve servise sunun. Afiyet olsun.