Tereyağı ile akışkan yağı tencereye alın. Tereyağı eriyince ince kıyılmış soğanı kavurmaya başlayın. Soğanları kavururken yarım çay kadehi sıcak su ilave edin.
Soğanlar iyice yumuşayınca biber salçasını ilave edin. Azıcık daha kavurun.
Karnabaharları mandalina büyüklüğünde öbeklere ayırdıktan sonra tencerenin içine atın. Defne yaprağını, tuzu ve karabiberi de ilave edin. Karnabaharların yarısına gelecek biçimde sıcak su ilave edip tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte, 20 dakika pişirin.
Süzme yoğurdunuz çok katı ise hakimiyetli olarak soğuk su ilave ederek inceltin. Dilerseniz ince kıyılmış kişnişi veya dereotunu ilave edip karıştırın. Sosunuz hazırdır.
Karnabaharı servis tabağına alırken içindeki defne yaprağını ayıklayıp atın. Karnabaharların üzerine kişnişli sosunu dökün. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.