Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,03
  • EURO
    %-0,09
  • ALTIN
    %-0,38
  • BIST
    %-1,33
Salça Soslu Fırın Palamut

Salça Soslu Fırın Palamut

Salça Soslu Fırın Palamut Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tane büyük palamut
  • 1/2 (yarım) diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Tuz
  • Zeytinyağı
  • Kuru soğan
  • Patates

Salça Soslu Fırın Palamut Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle balığı temizleyip tuzladım. Sosu için genişçe bir kaba baharatlar, ezilmiş sarımsak, biber salçası,zeytinyağı,2 yemek kaşığı limon suyu ekleyip,3 yemek kaşığı su ilavesi ile salça açılana kadar karıştırdım.
  2. Hazır olan sosu balığın üzerine döküp elimle hafifçe ovalayarak balığın her tarafını sosa buladım. Ağzını kapatıp 1 saat kadar dinlendirdim.
  3. Fırın kabına yağlı kağıt serip soslanan balıkları dizdim.
  4. Aralarına patates ve soğan dilimlerini yerleştirdim (patates ve soğanı balığın sosuyla harmanlayabilirsiniz.
  5. 180/200 dereceli önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirdim. Denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun🖐.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Yorumlara Kapalıdır