Kirazları yıkayıp suyunu süzün. Sirke, su, şeker, bal, tuz ve defne yaprağını büyük bir tencerede karıştırın. Kaynama noktasına gelene kadar ısıtın. Kirazları ilave edip 2 dakika daha kaynatın. Bir kavanoza 4/1 ’i boş kalacak biçimde doldurun. Taze tarhun ilave edin. Kavanozun kapağını hava almayacak biçimde sıkıca kapatın. Kavanozu sıcak su dolu bir tencerenin içine yerleştirin. 10 dakika orta ısıda kaynatın. Kavanozu sıcak sudan aldıktan sonra kapak altta kalacak biçimde bir mutfak havlusunun üzerine yerleştirin. Soğuyana kadar bu biçimde bekletin.
Kiraz
Gülgiller familyasına ait olan kiraz ülkemizde haziran ayının gelmesiyle beraber en nefis tadına bürünür. Kiraz, şeker, mineral tuzlar, A ve B vitaminleri açısından zengindir. Kısa ömürlü bir meyve olan kirazın yalnızca kendisi değil aynı zamanda saplarından yapılan çayı da mükemmel verimlidir. Kremalı tatlılarda ve meşrubatlarda kullanabilirsiniz.