3 adet kare bitter çikolata Sütlü çikolatalı olabilir
4 tane karton bardak
1 kutu kremşanti
1 çay kadehi süt
2 büyük boy kutu negro bisküvi
4 adet nane yaprağı ve istenilen renkte çiçek
Saksı Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Karton kadehlerimizin üst kısmını kesiyoruz. Çikolatalarımızı benmari usulü eritiyoruz.
İlk kadehimize 1.5 yemek kaşığına yakın çikolatayı kadehimize döküp çevirerek her yerine yayıyoruz Kırılma yaşamamak için ince katman olmamalı, gerekirse bir kat daha çikolata sürüp tekerrür doldurabiliriz sırası ile tam kadehlere uyguluyoruz.
20-25 dakika donması için buzluğa atıyoruz. 1 kutu kremşantiyi, 1 çay kadehi soğut süt ve negroların arasından çıkan kremaları da ilave ederek çırpıyoruz.
Çırptığımız krem şantiye negroların bir kısmını elimizle ufalıyoruz. Buzlukta donmuş olan çikolatalarımızı alıyoruz, kadehi yırtarak çikolatalarımızı çıkarıyoruz.
Çıkardığımız saksı biçimindeki çikolataların dibine toprak başka bir deyişle azıcık negro serpiyoruz.
Üzerine evvel krema sonra böldüğümüz negrolardan toprak koyuyoruz en son bir nane ve çiçek yerleştiriyoruz.