Patlıcanlı Saksı Kebabı tarifi ile sizlerleyiz. Değişik kebab tarifleri mi arıyorsunuz? En lezzetli Patlıcanlı saksı kebabı tarifi ve lezzetli yemek yemek tarifleri için derhal tıklayın! “Et Yemekleri Kategorisi” Kebab yapmanın bir takım incelikleri vardır, örneğin kebab yapacağınız yemeğe koyun yada kuzu eti kullanmalısınız, eti kısık ateşte ve kendi suyunda pişirmeye itina göstermelisiniz daha leziz oluyor. Fırında pişirdiğiniz et yemeklerin daha nefis olmasını istiyorsanız yüksek ısıda olması gerekiyor. Yüksek ısıda pişen etin üzerindeki protein donacağı için etin rengi kahverengi bir renk alır, etin yüzeyini kaplayan bu katman etin öz suyunun dışarı taşmasını engelleyeceği için etin lezzetini daha çok algılayabilirsiniz. sonra ısıyı yavaşça düşürmelisiniz oysa etin içide pişsin. Bu yazdığımız bilgiler rosto pişirirken işinize yarayacaktır.
3 Tane orta irtifa sebze bahçesi patlıcanı
400 gr. et (kuşbaşı)
1 kuru soğan
3-4 diş sarımsak
3-4 tane yeşil biber
3-4 tane orta zirve domates
1/2 demet maydanoz
Tuz, karabiber, kimyon
Patlıcanları kızartmak için: Zeytinyağı
Sos için: 1 tatlı kaşığı salça, 500 gram (2 su bardağı) su
Öncelikle patlıcanları kabuklarını benekli keselim, sonra ortadan 2 eşit parçaya bölelim. Ve ortalarını saksı gibi oyalım ( pozitif oymamaya özen gösterelim azıcık etli kalmalı) Hazırladığınız patlıcanları tuz suda yarım saat bekletelim.
Biz giderken iç malzemesini hazırlayalım, yemeklik doğradığımız soğan ve biberleri bir tavaya yağ alıp birazcık soteleyelim üzerine kuşbaşı etleri ek edelim et suyunu salıp çekene değin pişirelim. Küp küp doğradığımız domatesi ek edelim, yaklaşık 10-15 dakika pişmeye bırakalım, vakit sonunda incecik doğradığımız maydanoz ve tuzlu baharatlarını ekleyip ocaktan alalım.
Tuz suda beklettiğiniz patlıcanları sudan alalım, kurulayıp önlü arkalı kızartalım, fırın tepsisine dizelim içerisine etli harcı yeteri dek paylaştıralım. Yarım litre suya (2 su bardağı) salçayı karıştırarak eritelim, hazırladığımız bu sosu patlıcanların arasına dökelim, patlıcanların üstüne halka halka doğradığımız domatesleri koyalım tepsinin ağzını kapatıp 200 derecelik ısıda takriben 40-45 dakika pişirelim.