Patlıcanlı Saksı Kebabı tarifi ile sizlerleyiz. Öbür kebab tarifleri mi arıyorsunuz? En nefis Patlıcanlı saksı kebabı tarifi ve leziz yemek tarifleri için anında tıklayın! “Et Yemekleri Kategorisi” Kebab yapmanın bir takım incelikleri vardır, örneğin kebab yapacağınız yemeğe koyun yada kuzu eti kullanmalısınız, eti kısık ateşte ve kendi suyunda pişirmeye itina göstermelisiniz daha lezzetli oluyor. Fırında pişirdiğiniz et yemeklerin daha lezzetli olmasını istiyorsanız yüksek ısıda olması gerekiyor. Yüksek ısıda pişen etin üzerindeki protein donacağı için etin rengi kahverengi bir renk alır, etin yüzeyini kaplayan bu tabaka etin öz suyunun dışarı taşmasını engelleyeceği için etin lezzetini daha fazla algılayabilirsiniz. sonra ısıyı ağır ağır düşürmelisiniz oysa etin içide pişsin. Bu yazdığımız bilgiler rosto pişirirken işinize yarayacaktır.
3 Tane orta yükseklik bostan patlıcanı
400 gr. et (kuşbaşı)
1 kuru soğan
3-4 diş sarımsak
3-4 tane yeşil biber
3-4 tane orta irtifa domates
1/2 demet maydanoz
Tuzlu, karabiber, kimyon
Patlıcanları kızartmak için: Zeytinyağı
Sos için: 1 tatlı kaşığı salça, 500 gram (2 su bardağı) su
Başta patlıcanları kabuklarını benekli keselim, daha sonra ortadan 2 eşdeğer parçaya bölelim. Ve ortalarını saksı gibi oyalım ( artı oymamaya itina gösterelim biraz etli kalmalı) Hazırladığınız patlıcanları tuzlu suda yarım saat bekletelim.
Biz bu vesileyle iç malzemesini hazırlayalım, yemeklik doğradığımız soğan ve biberleri bir tavaya yağ alıp azıcık soteleyelim üzerine kuşbaşı etleri ilave edelim et suyunu salıp çekene kadar pişirelim. Küp küp doğradığımız domatesi ek edelim, yaklaşık 10-15 dakika pişmeye bırakalım, süre sonunda fidan gibi doğradığımız maydanoz ve tuz baharatlarını ekleyip ocaktan alalım.
Tuzlu suda beklettiğiniz patlıcanları sudan alalım, kurulayıp önlü arkalı kızartalım, fırın tepsisine dizelim içerisine etli harcı yeteri dek paylaştıralım. Yarım litre suya (2 su bardağı) salçayı karıştırarak eritelim, hazırladığımız bu sosu patlıcanların arasına dökelim, patlıcanların üstüne halka halka doğradığımız domatesleri koyalım tepsinin ağzını kapatıp 200 derecelik ısıda takriben 40-45 dakika pişirelim.