Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,14
  • EURO
    %0,51
  • ALTIN
    %-1,16
  • BIST
    %0,95
Sakızlı Ve Susamlı İrmik Tatlısı

Sakızlı Ve Susamlı İrmik Tatlısı

Sakızlı Ve Susamlı İrmik Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

  • 4 su kadehi süt
  • 10 çorba kaşığı irmik
  • 10 çorba kaşığı toz şeker
  • 15 gr tereyağı
  • 2 yumurta
  • 1 kutu vanilya
  • 3 damla sakızı
  • 2 çorba kaşığı beyaz susam

Sakızlı Ve Susamlı İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • Süt, şeker ve irmiği tencereye alın. Kısık ateşte tahta kaşıkla kesintisiz karıştırarak pişirin.
  • Koyulaşınca tereyağını ilave edip ocaktan alın. Soğumaya vazgeçin. Damla sakızını havanda ezin.
  • Yumurtaları ayrı bir kapta çırpıp soğuk muhallebiye ilave edin. Mikserle düzgün bir karışım olana kadar çırpın.
  • Vanilya ve damla sakızını ilave edip karıştırın. Yağlanmış fırın kabına döküp üzerine susam serpin.
  • Evvelden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri altın rengini alıncaya kadar pişirin. Soğuyunca kare dilimlere kesin, servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın