Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,13
  • EURO
    %-0,13
  • ALTIN
    %0,16
  • BIST
    %3,72
Sakızlı Ve Ahududu Soslu Muhallebi

Sakızlı Ve Ahududu Soslu Muhallebi

Sakızlı Ve Ahududu Soslu Muhallebi Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1.5 su kadehi pudra şekeri
  • 1 su kadehi süt ekstra
  • 4 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 yumurta
  • 1 parça nohut büyüklüğünde damla sakızı
  • 75 gr tereyağı
  • Ahududu
  • 1 kutu şekerli vanilin
  • File Antep fıstığı

Sosu için

  • 200 gr ahududu
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası

Sakızlı Ve Ahududu Soslu Muhallebi Nasıl Yapılır?

Bir su kadehi süt, yumurta ve mısır nişastasını bir kasede karıştırın. Bir litre süt ve pudra şekerini tencerede ısıtın. Nişastalı sütü azar azar ve karıştırarak ilave edin. Karışım muhallebi kıvamına gelmeye başladığında havanda ezilmiş damla sakızı ve şekerli vanilin ilave edin. 2-3 dakika sonra tencereyi ocaktan alın. Tereyağını birkaç parçaya parçalan ve muhallebiye ilave edin. 10 dakika el blenderıyla çırpın. Karışımı kadehlere paylaştırın ve soğumaya vazgeçin. Ayrı bir tencerede ezilmiş ahududu, pudra şekeri ve mısır nişastasını karıştırarak pişirin. Kaynadıktan sonra ocaktan alın. Kaymak yakalamaması için karıştırmaya devam edin. Ilındıktan sonra sakızlı muhallebinin üzerine dökün ve soğuyana kadar buzdolabında bekletin. Ahududu ve Antep fıstıklarıyla süsleyip soğuk servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın