Malzemeler
Sosu için
Bir su kadehi süt, yumurta ve mısır nişastasını bir kasede karıştırın. Bir litre süt ve pudra şekerini tencerede ısıtın. Nişastalı sütü azar azar ve karıştırarak ilave edin. Karışım muhallebi kıvamına gelmeye başladığında havanda ezilmiş damla sakızı ve şekerli vanilin ilave edin. 2-3 dakika sonra tencereyi ocaktan alın. Tereyağını birkaç parçaya parçalan ve muhallebiye ilave edin. 10 dakika el blenderıyla çırpın. Karışımı kadehlere paylaştırın ve soğumaya vazgeçin. Ayrı bir tencerede ezilmiş ahududu, pudra şekeri ve mısır nişastasını karıştırarak pişirin. Kaynadıktan sonra ocaktan alın. Kaymak yakalamaması için karıştırmaya devam edin. Ilındıktan sonra sakızlı muhallebinin üzerine dökün ve soğuyana kadar buzdolabında bekletin. Ahududu ve Antep fıstıklarıyla süsleyip soğuk servis yapın.