Malzemeler
Üzeri için
Pirinçleri yı kayıp süzün. Tencereye alıp 2 kadeh su ilave edin. Bir tutam tuz ilave edip pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirip süzün. Yumurta sarısı ile damla sakızını karıştırın. Pirinç ununu 1 kadeh sütle karıştırın. Kalan 3 kadeh sütü, sütlacı pişireceğiniz tencereye aktarın. Şeker ve pirinci ila ve edin. Pirinç ununu azar azar ilave edin. Karıştı rarak pişirin. Tencereyi ocaktan almadan 5 dakika evvel damla sakızlı karışımı ilave edip bir taşım daha kaynatın. Ocaktan alın. Üzerleri için yumurta sarısı, tereyağı ve sütü çırpın. Sütlacı ısıya dayanıklı kaplara paylaştı rın. Üzerlerine tereyağlı sütü dolaştırarak dökün. Kaseleri içinde su olan bir fırın tepsisine yerleştirin. Evvelden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Buzdolabında soğutup servis yapın.