Sakızlı muhallebili kup, basitçe uygulanabilen yemek tarifleri arasında üst sıralarda…
Nişasta ve unu bir kadeh suda eriyene kadar karıştırın. Yumurta sarıları ve şekeri tencereye alıp çırpma teli ile çırpın.
Nişastalı su ve sütü ilave edip pürüzsüz bir karışım haline gelene kadar çırpmaya devam edin. Kısık ateşte aralıksız karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin. Koyulaşmaya başlayınca damla sakızı ve vanilyayı ilave edip karıştırın. Birkaç dakika karıştırmadan kaynatıp ocaktan alın. Ilınmaya vazgeçin.
Bisküvileri portakal suyuna daldırıp nemlendirin ve kuplara dik olarak yerleştirin. Muhallebiyi üstten bir parmak boşluk kalacak biçimde bisküvilerin ortalarına paylaştı rın.
Kremşanti ve labne peynirini bir kaseye alıp çırpın. Kuplara paylaştırıp üzerini kiraz şekerlemeleriyle süsleyin ve kakao serpin. Buzdolabında 30 dakika bekletip servis yapın.
Dilerseniz, çok hoşlanılan olağan sakızlı muhallebi tarifine de göz atabilirsiniz.