Malzemeler
Kreması için
2 paket Sakızlı Muhallebi
2 su bardağı süt
3 yemek kaşığı tereyağı
Milföyler için
6 adet milföy
1 yumurta sarısı
Üzerinin fıstıklı karışımı için
1 çay bardağı kırılmış Antepfıstığı
1 çay bardağı file fındık
1 çay kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı esmer şeker
Yapılışı
Milföylerin hepsini üst üste koyun ve merdane yardımıyla, bıçak sırtı kalınlığında inceltin.
Milföyleri 4 cm 10 cm ebatlarında 18 adet parça kesin.
Sadece 6 adet milföyün üzerine yumurta sarısı sürün.
Antep fıstığı, file fındık, tarçın ve esmer şekeri bir kapta harmanlayın.
Yumurta sarısı sürdüğünüz 6 adet milföyün üstüne hazırladığınız karışımı serin.
175 °C önceden ısıtılmış fırında altın sarısı renk alıncaya kadar pişirin.
2 paket Kenton Sakızlı Muhallebi karışımını 2 su bardağı sütle pişirin ve hafif ılıyınca tereyağını ekleyin. Mikser yardımıyla orta devirde 2 dakika çırpın.
Sakızlı Muhallebi kremasını bir sıkma torbasına doldurun ve resimdeki gibi milföy katmanlarını hazırlayın.
Buzdolabında 1 saat dinlendirerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.